Vanskelige valg

    14.07.2014 @ 17:05

Livet består av valg. Hver eneste dag tar du mange forskjellige valg, som gir forskjellige utfall.

Noen ganger så lurer jeg på hvorfor jeg valgte villmarkslinjen på Voss, og ikke Bergen private gymnas (skole jeg kom inn på). Hva får jeg ut av denne linjen? Nesten ingenting! Det er ikke noe tilbud om å gå ut i lære. Riktig nok får jeg være med på turer, og får generell studiekompetanse. Men disse turene kunne jeg tatt senere i livet. Nesten før hver eneste tur vi skal på så gruer jeg meg, men turene går jo alltid bra. Jeg får riktig nok mosjon av dette, men den andre kompetansen jeg oppnår aner jeg ikke hva jeg skal bruke til.


 uredigert bilde

Til høsten så har jeg valgt å fortsette på denne linjen. Eneste grunnen til det er at jeg ikke orker/vil ta første klasse om igjen. Første året tok jeg T-matte og naturfag som valgfag. Angrer veldig på at jeg tok den matten, da jeg gikk ut med en dårlig karakter. I naturfag gikk jeg derimot ut med toppkarakter.

Nå til høsten må jeg velge om jeg skal ta R-matte og kjemi 1, eller om jeg skal ta en ekstra dag ut i "villmarken". Å ta en ekstra dag ute frister virkelig ikke! Får heller ikke noe ut av dette. Jeg vil heller ta kjemi til høsten, men da må jeg også ta matte. Matte er mitt dårligste fag, og ender alltid opp med en dårlig karakter. Skal nok alltids få ståkarakter, det greier jeg.  Det som er mest fornuftig er å ta realfagene. Da henter jeg to ekstra studiepoeng, noe som kan hjelpe meg senere.Men hva vil jeg egentlig bli? Dette spørsmålet tenker jeg på hver eneste dag. Jeg vet at jeg har lyst til å gjøre noe fornuftig! Yrker som jeg har tenkt på er; lege, veterinær og psykolog. Er det noe jeg kan oppnå? Frykten for å mislykkes er S-T-O-R.  Men om jeg virkelig vil, så greier jeg å oppnå det jeg vil.


En ting er sikkert.. Jeg er nødt til å tenke nøye gjennom de valgene jeg snart må ta!

2 kommentarer

Hanna

14.07.2014 kl.19:02

Stå på søta! <3
Så flott bilde av dere to :)

Skriv en ny kommentar

Hei! Mitt navn er Margrethe Tveiten. På bloggen min kan du lese om skjønnhet, mote, foto og hverdagen min. Håper du liker bloggen min!

FOLLOW ME
Blog'friend: link
Weheartit: profilnavn
Instagram: profilnavn

Designet er laget av meg ©

Designet er laget av stinesoe.blogg.no ©
http://i59.tinypic.com/261107b.jpg