Fremtiden?

    10.09.2014 @ 21:35

Hva skal du bli når du er voksen? Det er vel ett spørsmål vi har hørt helt siden vi var små. Kanskje hadde du planene klar da, men når du vokser opp blir du usikker på hvilket valg du skal ta. Ta det med ro! Jeg har samme problemet. 

Hva vil jeg egentlig med livet? Hva slags krav har jeg til meg selv? Hva slags jobb vil jeg ha? Er det viktig med penger? Og kan jeg klare det?Disse spørsmålene gjør meg ganske redd! For snart er jeg nødt til å velge meg en utdanning.

Jeg går nå mitt andre år på vidergående, og tar valgfagene r-matte og kjemi. Eneste grunnen til at jeg tar de ekstrafagene, er fordi jeg vil ha muligheter til å velge mellom de fleste studier. Hadde jeg visst at jeg ville blitt noe som ikke krevde de fagene, så ville jeg valgt de bort. Men jeg aner jo ikke hva jeg vil med livet, og da fant jeg ut at jeg ville ta de fagene. Siste året så tar jeg de fagene som gir meg ekstra muligheter.

Etter vidergående så har jeg lyst å ta meg litt fri. Tanken på å begynne rett på studier er ikke helt meg. Jeg har lyst å være sikker på det valget jeg tar. 100% sikker skal jeg være på valget. Den linjen jeg går nå er ikke helt meg, og jeg har ikke lyst å gjøre samme feil igjen!

Kanskje jeg får meg en jobb, og tjener noen penger. Det å oppleve verden, og få se mest mulig, er veldig viktig for meg. Så det å reise mye vil jeg prioritere. Ulike land og kulturer er noe som er spennede, og det vil jeg oppleve.

Tanken på førstegangstjenesten surrer også rundt i hodet på meg. Om jeg tar det valget, så tror jeg ikke at jeg vil angre på det. Kanskje er det en karriere for meg der? Jeg aner virkelig ikke, men det er verdt å teste det ut.

Jeg kunne nok skrevet et mye lengre innlegg enn dette, men jeg velger å avslutte det nå. Valgene jeg kommer til å ta vet jeg er gjennomtenkte, og det er lurt. Jeg kommer nok ikke til å bestemme meg for en utdannelse nå. Jeg velger heller å velge når tiden er inne for det! Hvilke verdier som er viktig for meg da, kan jeg ikke vite i dag. Jeg bare håper jeg velger riktig!

Vet du hva du vil bli? / Er du fornøyd med den utdannelsen og jobben du har nå?

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hei! Mitt navn er Margrethe Tveiten. På bloggen min kan du lese om skjønnhet, mote, foto og hverdagen min. Håper du liker bloggen min!

FOLLOW ME
Blog'friend: link
Weheartit: profilnavn
Instagram: profilnavn

Designet er laget av meg ©

Designet er laget av stinesoe.blogg.no ©
http://i59.tinypic.com/261107b.jpg