Bli kvitt søtsuget

    25.01.2015 @ 22:18

Da var det på tide med et nytt innlegg. Tenkte og skrive litt om hvordan jeg kontrollerer søtsuget. Dere som leser bloggen min fast, vet at jeg er med i #30dagerutensukkerutfordring. Jeg har nå klart meg nesten to uker uten "sukker", og det har gått utrolig bra så langt. Det har vært perioder som har vært verre enn andre, men jeg har lært og kontrollere meg. Så her kommer tipsene som fungerer for meg.

Spis faste måltider. For å unngå søtsuget, så er det viktig å holde blodsukkeret på et stabilt nivå. Jeg personlig spiser frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Blir jeg sulten i mellomtiden, så tar jeg å lager noe lett mat. Eksempler på hva du kan spise er: havregryn, smoothie, omelett, frukt, nøtter osv. Spis deg mett. Når du først spiser et måltid, så er det lurt og spise seg mett. Gjør du ikke dette så kommer søtsuget fort. Om mulig spis mat som holder deg mett lenge. Lag deg gjerne en matplan der du planlegger hva du skal spise. På denne måten får du lett kontroll, og ser eventuelle feil du gjør.

Unn deg litt kos i helgene. Når du leser avsnittene over, så er det lett å tenke at du ikke kan spise noe usunt. Selvfølgelig er det lov til spise usunt, men i moderate mengder. Du skal ikke straffe deg selv om du spiser usunt. Vi er tross alt bare mennesker!Varier maten. Ikke spis det samme hver dag. Søk etter oppskrifter på nettet. Finn fristelser som er sunne på sosiale medier. Det finnes utrolig mange som deler bilder på nettet. Bare et raskt søk på nettet, og du kan velge og vrake. 

Tenk på fordelene. Fordelene er mange. Renere hud, følelse av kontroll, overskudd, og mye mer. Om du synes det er vanskelig å holde seg unna "sukker", så kan du endre tenkemåten din. Spør deg selv om du må ha det, og om det er verdt det. Som regel så er det hjernen som forteller deg at du måååå ha det. Prøv og styr unna.

Dette var de tipsene jeg hadde. Jeg vet ikke om det fungerer for deg, men du kan prøve om du vil. Kommenter gjerne om du har flere tips som jeg kan føre på listen min. Ha en fin kveld videre.

6 kommentarer

sunniva

25.01.2015 kl.22:28

så flink du er, og gode tips :)

Kine M. Karlsen

25.01.2015 kl.22:46

gode tips! :D

Veronica S

25.01.2015 kl.23:10

Så bra tips! Jeg har vært 6 dager uten søtsaker..still going!

RebeccaHasselgard

26.01.2015 kl.00:30

Gode tips og syns du er kjempeflink! :)

Madde K.K

26.01.2015 kl.09:54

Gode tips!! Jeg starter min godtelov i dag :) Har klart det før, så klarer det nok igjen:)Håper du får en kjempe fin uke :)

Mary

26.01.2015 kl.18:03

Det høres ut som mange gode tips!

Du har bra viljestyrke :)

Skriv en ny kommentar

Hei! Mitt navn er Margrethe Tveiten. På bloggen min kan du lese om skjønnhet, mote, foto og hverdagen min. Håper du liker bloggen min!

FOLLOW ME
Blog'friend: link
Weheartit: profilnavn
Instagram: profilnavn

Designet er laget av meg ©

Designet er laget av stinesoe.blogg.no ©
http://i59.tinypic.com/261107b.jpg