Matglede

Kanonkuler

Da var det endelig første desember. På søndag lagde jeg denne konfekten som heter kanonkuler. Det var veldig enkelt, og smakte veldig godt. Tenker å gi det gi gave til noen i slekten. Det er jo noen som har alt, og da er det gøy å gi noe som er hjemmelaget!

For å lage kanonkuler trenger du:

250g smør, 2,5dl sukker, 1dl vaniljesukker, 1dl kakao, 0,5dl kaffe, 6dl havregryn og kokos.

Slik gjør du:

Pisk romtemperert smør sammen med sukkeret. Pisk inn kakao, vaniljesukker og kaffe. Rør så inn havregryn. Dersom blandingen er veldig klissete så setter du den kaldt en stund. Trill deretter blandingen til små kuler som trilles i kokos. Sett kanonkulene kaldt. Oppskriften gav meg ca. 40 kuler, og oppskriften er hentet fra det søte liv.Oreo cake

Her om dagen lagde jeg oreokake til et bursdagsbesøk. Oppskriften er hentet fra trinesmatblogg.no. Kaken ble veldig god, og falt i smak hos alle. Det beste med alt er at den er enkel å lage.Bunn: 

300g oreokjeks

100g smør

 

Ostekrem:

200g kremost naturell

2,5dl melis

1 boks kremfløte

ca 50g knuste oreokjeks

 

Sjokolademousse:

sjokolademousse fra Toro

2dl melk

50g knuste oreokjeks

 

Pynt:

knust oreokjeks og litt kokosjokolade

 

Slik gjør du:

Bunnen: kjør kjeksene i en foodprosessor sammen med smøret, til en jevn masse. Trykk massen ned i kakeformen, og sett i kjøleskapet.

Ostekrem: Pisk kremfløten til krem. Bland kremosten og melisen slik at den blir kremete. Vend forsiktig inn kremen, og tilsett hakket oreokjeks. Ha 2/3 over bunnen.

Sjokolademousse: Lag som anvist på pakken, og tilsett knust oreokjeks. Ha over ostekremen, og ta tilslutt et siste lag med ostekrem helt øverst.

Pynt tilslutt med kokesjokolade og oreokjeks. Ha den i kjøleskapet til den skal servers.

For lunch i made...

this marvellous dish... 

I dag lagde jeg focaccia med ruccula vendt i pestodressing, serranoskinke og parmesan. Denne retten er helt nydelig, og veldig enkel å lage. Tar ca 5 minutter, om ikke mindre! Så denne retten har du tid til.

Du trenger: salt, pepper, olivenolje, pesto, parmesan, ruccula, tomater, serranoskinke og focaccia.

Start med å lage dressingen. Den består av 1 ts pesto blandet med litt olivenolje. Dressingen kan droppes om du ikke har pesto, eller ikke liker det.Del så focacciaen i to. Stek deretter focacciaen i olivenoljen på den ene siden, på svak varme. Når den har stekt litt, så vender du rucculaen i dressingen. Legg det på focacciaen, så serranoskinke, så parmesan, og tilslutt litt salt og pepper.Blåbærmuffins

Heisann. Her kommer oppskriften på blåbærmuffins som jeg lovet dere.Oppskriften gir ca. 20 små muffins

Ingredienser:

3 egg

2 dl sukker

1 dl melk

4 dl hvetemel

1,5 ts bakepulver

1,5 ts kardmomme

200g blåbær (om du plukker i skogen så er det ca 5 dl)

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk egg og sukke til eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken, ha dette i eggedosisen. Bland mel, bakepulver og kardemomme, i røren.

Rør så inn blåbærene.

Fordel røren i muffinsformene. Stek mitt i oven, i ca. 25 minutter.

Sunn middag

Heisann. Nå skal jeg snart på jobb, men før det tenkte jeg å dele oppskriften på en sunn middagsrett. Jeg lagde en stor porsjon siden jeg ikke skal spise på noen timer.

Du trenger: en liten pepperbiff, squash, sopp, paprika og rødløk. 

Kutt opp grønnsakene, og kjøttet i passelige stykker. Stek grønnsakene først, og deretter kjøttet. Serveres straks. Det tar rundt 15 minutter å lage retten.Beklager fort kort innlegg, men tiden gikk altfor fort idag. Nå venter snart jobben, og der skal jeg være til klokken 10. Ønsker dere alle en fin dag. 

 

Perfekt frokost

Heisann, og god morgen. Går det bra med dere? Dagene går jo fort avgårde, og mat må vi ha. Frokost er faktisk det måltidet som jeg liker best. Husker før at jeg hatet frokost, og ble kvalm av det. Heldigvis er det ikke slik lenger. Det er så viktig å starte dagen med en god frokost, så derfor deler jeg dette tipset med dere, yoghurt med bær. Dette er det beste jeg kan få til frokost for min del. 

Du trenger en skål, yoghurt (velg den du liker), jordbær, bringebær, blåbær og havregryn. 

Ta yoghurten i skålen, kutt opp bærene og strø havregryn over. Server gjerne med et glass vann med lime i. Utrolig godt, og enkelt å lage. Håper du likte tipset, og prøver det ut en dag.

Søndagsvafler

God søndag alle sammen. Hatt en fin dag? Det håper jeg! Selv har jeg ikke gjort så mye spennende, men det er slik en søndag skal være. Tenkte å dele oppskriften på vaflene jeg lagde i dag. De ble veldig gode, men ikke så sunne. Enkelt, og tar liten tid å lage.

Søndagsvafler (oppskriften gir ca 10 vafler)

Du trenger:

4dl melk

4dl hvetemel

4 egg

75gram smeltet smør

5ss sukker

Bland sammen det tørre, før du tilsetter melk og smeltet smør. Rør godt, og stek i et vaffeljern.

 

God mat er viktig

Hei! Må første starte med å si at dette blir et veldig kort innlegg. Jeg er så utrolig trøtt i dag. Fikk ikke til å sove i natt, ble omtrent 2-3 timer med søvn. Utrolig kjedelig! På skolen gikk vi en tur i slalombakken, og avslutte med to timer med matte. Etter skolen ble jeg med Mathilde på café.

Mat er et utrolig spennende tema. Det finnes så mye godt man kan spise. På skolen er det lett og bli lei den tørre brødskiven. Det å lage nistematen dagen før går veldig fint. Du kan for eksempel lage fruktsalat, havregrøt, pitapizza, salat osv. Men i dag vil jeg tipse deg om disse deilige lefsene. Du må bare prøve og lage disse. Tror ikke du kommer til å bli skuffet. Et stort pluss er at det ikke tar lang tid!

Du trenger den skinke ( ta den typen du liker), tacolefse, kremost med urter (eller philadelfia light), og ruccola.

Smør et lag med kremost, ta litt ruccola på, og avslutt med den skinken du liker. Rull tilslutt sammen, og kutt opp i to/tre deler!

Nyt maten :)

 

Something yummy

Heisann. Som vi alle vet så er det viktig å få i seg frukt og grønt. Selv er jeg litt sløv på inntaket til tider, men i dag bestemte jeg meg for å endre på det. Jeg lagde meg nemlig fruktsalat med soyabasert vaniljesaus til. Det smakte så godt! Lagde ekstra mye slik at jeg kan ta med på skolen i morgen. Jeg kuttet opp en banan, to klementiner, en mango og blåbær. Veldig godt med kesam, vaniljesaus eller yoghurt til.

Ikke kjøp bringebær hos coop, mine var myglet.
Dagens middag

Prøvde ut en ny middagsrett i dag, og den var så god! Den var veldig enkel å lage, oppskriften finner du HER.  Ellers så har jeg vært dårlig etter skolen. Energien er borte, og hodet verker. Håper tirsdag blir bedre enn denne dagen.

Nydelige oreokuler

I dag hadde jeg skikkelig lyst på noe søtt og godt, så da lagde jeg oreokuler. De smaker helt nydelig og er superenkel å lage. Dette er en fin gave å gi til dem som har alt. Husker jeg ga dette i julegave til noen forrige jul, og de ble så fornøyde! Bare et lite tips.

Oreokuler

Du trenger:

200g naturell kremost

2 pakker med oreokjeks

300g melkesjokolade

Slik gjør du:

1. Knus kjeksene og bland i kremosten.

2. Form kjeksblandingen til små kuler.

3. Smelt sjokoladen i vannbad.

4. Dypp sjokoladekulene i den smeltede sjokoladen til den er dekket.

5. Legg kulene i kjøleskapet. Etter en time eller to så er de stivnet. Smak på noen, og ta resten i en skål eller krukke.

Håper du tar deg til å lage deg dette en gang. Du kommer ikke til å bli skuffet!

 

I love fruit and berries

Hei! Håper dagen din har vært bra. Min dag har vært helt grei. Desverre så har jeg mye vondt i kroppen for tiden. Håndleddet verker og støttebandasjen er tatt på. Ellers så er det litt influensa som fortsatt er i meg. Selv om ikke formen er på topp, så har jeg fått gjort mye matte. Det trengte jeg, for matte er mitt verste fag! Siden jeg har vært så flink så måtte jeg belønne meg med en smoothie og fryste druer. Nam, det er så godt!


Det finnes så mye godt du kan lage som er sunt. I det siste har jeg ikke spist så sunt, men det skal endres på. Fryste druer er superdigg når du har lyst på noe godt. Vask druene og putt de en skål i fryseboksen for noen timer. Ta de ut, og nyt dem! Smoothie kan du lage av nesten alle slags frukter/bær, bare du som setter begrensninger her. Finn ut hvilken kombinasjon du liker ved å prøve deg frem. Jeg tok skogsbær, bjørnebær yoghurt og appelsin jus i min. Den smakte helt nydelig!

Enkel saftig sjokoladekake

Siden faren min har bursdag i morgen, så fikk jeg i oppdrag å lage kake. Orket ikke å dra på butikken, så måtte bruke det jeg hadde i skapet. Der hadde jeg alle ingrediensene jeg trengte til en sjokoladekake. Den var veldig enkel å lage, og tenkte å dele oppskriften med dere!

Kaken:

♥ 150 g smør

♥ 200 g kokesjokolade

♥ 150 g med cashewnøtter og mandler

♥ 125 g sukker

♥ 4 egg

♥ 2 ts vaniljesukker

Glasuren:

♥ 100 g kokesjokolade

♥ 50 g smør

♥ 2 ss sirup

Sett først ovnen på 175 grader!!Smelt først smør, og tilsett deretter sjokoladen.

Blandingen blir slik når smøret og sjokoladen er smeltet.

Ta nøttene i en foodprosessor slik at de blir finmalt.

Egg, sukker og vaniljesukker blandes godt i en miksmaster.

Tilsett alt oppi miksmasteren og rør rundt.

Hell røren i en rund form.

Sett kaken nederst i ovnen i 25 minutter, skal være litt myk inni når du tar den ut.

Avkjøles!

Glasuren:

Smelt smøret.

Tilsett sjokoladen og sirupen. Rør rundt!

Slik blir glasuren.

Ta på glasuren mens kaken fortsatt står i formen, sett den deretter i kjøleskapet. Serveres når glasuren er stivnet.

Håper du likte oppskriften!

Deilig vegetarpizza

Hva er vel mer passende enn pizza på fredager? Hmmm, kanskje taco, men i dag ble det vegetarpizza. Jeg personlig liker veldig godt vegetarpizza. Skal prøve å redusere kjøttinntaket mitt, for det finnes ikke etisk å spise kjøtt hver dag. Og når det finnes så mye god mat der uten uten kjøtt, så skader det ikke å teste det ut. Håper du også tar skrittet og bytter ut kjøttet med andre proteinkilder.

For å lage denne pizzaen trenger du:

Pizzabunn miks

3 tomater

1 gul løk

4 fedd hvitløk

Olivenolje

1 boks med hakkedetomater

Salt og pepper

Basilikum og pizzakrydder

Sopp

Pesto

Ost

Rødløk

 

Slik gjør du:

Lag pizzadeigen og sett på ovnen. Hakk opp hvitløk og den gule løken. Ta litt olivenolje i stekepanen og stek løken og hvitløken til den er blank. Finhakk to tomater og tilsett dette i stekepannen med ønsket mengde av krydderet. Når dette har småkokt litt, så tilsetter du boksen med hakkede tomater. La dette småkoke i 10 - 15 minutter. Kjevl ut deigen, og ta på tomatsausen. Ta deretter på ost, sopp, pesto, tomat og rødløk. Stek i ovnen, og server.

 

Middagstips: Laks med grønnsaksmos

Hellu! For en dag dette har vært. Først våknet av at jeg fikk meldig av fylkeskommunen, og fikk ikke sove igjen etterpå. Deretter bestemte jeg meg for å rydde rommet, når jeg nesten er ferdig, så vil jeg plutselig ikke rydde mer (haha).

Det var da jeg bestemte meg for å lage middag. Å lage middag til kun seg selv synes jeg er så kjedelig. Vet ikke helt hvorfor jeg synes det? Men dagens meny ble laks med grønnsaksmos og rømme. Det er super enkelt å lage, og tar ca. 10 minutter. Førsk koker du opp grønnsaker, og siler deretter av vannet. Begynn å steke laksen med det krydderet du liker. Mos grønnsakene i en kjele, og tilsett rømme/melk, salt og pepper. La dette koke litt helt til laksen er ferdig stekt. Server straks, og gjerne med en dæsj rømme.

Hehe, spiser litt mye!

Senere så gikk jeg en fjelltur. Når jeg nesten fikk blodsmak i munnen, så skjønte jeg at det hadde vært lurt å trene litt mer kondisjon. Det var helt forferdelig og jeg fikk meg en sikkelig overraskesle over hvor dårlig form jeg er i. Men det problemet kan lett fikses.

Nyt kvelden folkens!

Deilige cupcakes!

Hei! Her kommer en oppskrift på disse deilige cupcakesene. Oppskriften gir omtrent 12 cupcakes. Har du tid en dag, så bør du lage disse. Smaker helt himmelsk, men ikke spis for mange, da blir du kvalm!Ingredienser:

♥ 125g hvetemel

♥ 1 ts bakepulver

♥ 125g mykt smør

♥ 125g farin

♥ 3 ss melk

Topping:

♥ pisket krem

♥ strøSlik gjør du:

1. varm opp stekeovnen til 180 grader.

2. Sikt hvetemelet og bakepulveret i en bolle og tilsett smøret (bruk miksmasteren).

3. Tilsett sukkeret, og rør inn eggene, ett om gangen.

4. Til slutt tilsettes melken. Rør til deigen er glatt og jevn.

5. Hell røren i formene.

6. Stekes i 15 - 20 minutter midt i ovnen.

7. Når de er avskjølt tar du kremen og strøet på slik du vil ha det.

Beklager mobilbildene...

 

Hei! Mitt navn er Margrethe Tveiten. På bloggen min kan du lese om skjønnhet, mote, foto og hverdagen min. Håper du liker bloggen min!

FOLLOW ME
Blog'friend: link
Weheartit: profilnavn
Instagram: profilnavn

Designet er laget av meg ©

Designet er laget av stinesoe.blogg.no ©
http://i59.tinypic.com/261107b.jpg
hits